Reciclati-Reciclati-Reciclati

Started by gomez99, November 01, 2008, 10:04:37 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Uau, ce multe faci. Uite ca la o parte din ele nu ma gandisem, doar de compost ma ocup ;D Si eu strang toata hartia si o ard in centrala, de ce crezi Genti ca se buleste?
Felicitari si sper sa ne tii la curent cu noua gradina
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

Se depune multa funingine care nu face bine centralei si cosarii....sunt pe cale de disparitie
In plus daca o arzi in loc sa o duci la centrele de colectare nu salvezi copaci
In plus eu ma refeream la pachetele tetrapak in special,au carton si folie de aluminiu
Folia de aliuminiu arsa scoate o groaza de toxine poluante pt mediu
Dozele de aluminiu se pot folosi  daca te pricepi putin la tinichigerie

klimm

cum adica s-o bulesc daca ard hartie?

klimm

se poate , doar ca ard aceste pachete la sfarsit de ciclu( am o centrala arca comandata de vreo 4 senzori) astfel incat mantaua de apa sa aiba peste 60 de grade pt a nu avea condens acid in horn, dar nu la mijlocul ciclului cand temperatura mare a focarului duce la vaporizarea aluminiului de nu mai ramane mare lucru. Ramane ceva mai multa cenusa dar nu semnificativ avand in vedere ca ard odata 50 -100 bucati.la sfarsit recuperez aluminiul si-l predau. sa vedeti figura celui de la colectare cand vede un sac de staniol Duse la gunoi aceste containere datorita si foitei de polietilena si aluminiului se descompun cam greu cred. Ma indoiesc ca cei ce aduna gunoiul fac mai mult decat sa le arunce pe halda.
Eu recuperez aluminiul si-l predau. sa vedeti figura celui de la colectare cand vede un sac de staniol
Problema mare la tara este ca nu ai gunoieri peste tot ca la oras  si atunci nu ai multe alternative.Am cautat solutii pe durata
Da, ma gandeam si eu sa fac un soi de tigle pentru un sopron dar trebuie taiate fundurile si taiate pe lungime. Cam laborios si pt asta consumi ceva curent.
vreo idee mai buna?

gentiana

ghilotina!
si nu se incarca cosul ?
hartia nu se recomanda nici in soba
eu zic ca se desface pe latime nu pe lungime
se obtine o foaie de vreo 15x20cm(vb cu aproximatie ca nu stau acu sa calculez )
da se pot acoperi niscai magazii daca ai cativa saci de doze nesifonate
Se pot folosi in multe moduri............fiecare descopera metode proprii

klimm

am incercat cu ghilotina dar se face un pliu la taietura si ma gandeam ca in timp foaia fiind subtire se poate rupe acolo. am incercat cu un minidisc pe un polizor la 10000 de ture dar e prea laborios. Oricum  cred ca acopar magazia cu onduline ca nu beau destula bere  ;D
multumesc pentru sugestii
cred ca cosul de fum s-ar incarca la ardere regulata si in cantitati mari, cred ca mai ales de la cartoane, dar pe astea le predau gratis ca nu am cantitati
Am citit pe la nemti si americani ce mai ard ei si reglementarile sunt diferite. Din cate stiu insa, se ard deseuri in draci pentru a le valorifica mai bine. Ce nu stiu sa se arda este PVC-ul pt ca se nasc gaze foarte toxice si implicit acizi. Parca da si furan la ardere? nu mai stiu unde am citit

gentiana

PVC-ul nu se arde
Fumul e extrem de toxic
PET-urile se baga in niste mori si se fac fulgi,apoi in alte masinarii si se transforma in bile care sunt livrate fabricile care fac produse din mase plastice
Exista firme care colecteaza direct PET-uri
Nu stiu in zona Clujului pt ca nu m-a interesat,dar la agentia de protectia mediului cluj exista sigur o lista cu toate firmele care colecteaza deseuri si ce fel de deseuri colecteaza
Puteti lua legatura cu ei si daca cantitatile sunt multumitoare vin si ridica si de la domiciliu
Se pare ca supermarketurile vor incepe sa colecteze doze de aluminuri si ambalaje de sticla si PET-uri,deci sperante mai sunt
in zona mea nu-s cosari si sa ma apuc sa reconstruiesc cosul la cativa ani nu-mi convine,deci evit arderea hartiei in soba
fiecare alege
ONDULINE?  se monteaza usor,dar se izoleza mai greu si mai are o hiba;ii trebuie ca suport lemn si trebuie sa fie drept

klimm

e corect , pai pet-urie le colectez dar dureaza pana cand o familie aduna ceva cantitate. se colecteaza si la noi
Hornul meu; inod fi 200mm cu eretele de 2 mm , pe care-l curat singur.

gentiana

la mine are vreo 10m inaltime si sunt extrem de dornica sa-l pastrez cat mai mult timp
Tampitul ala de mester nu mi-a lasat portite de curatare si e extrem de dificil de curatat
Inteleg ca e o casa doar parter?
Cosul nu depaseste cu 1 m coama casei?
mi se pare micut
in zona nu mai exista case?
se poate vb la primarie si sunt organizatii nonprofit care aduc gratuit containarele de colectate
sau se poate vb la asociatiile  ecologice si stiu ele cu cine sa ia legatura
am vazut undeva o constructie cu pereti din peturi umpluti cu nisip (pet-uri de 2l) si apoi plasa de rabit,(interior si exterior)la interior era pus cu rigips si la exterior era tencuit
la constructii din materiale reciclabile(merge pt o magazie; cu un perete de 40cm e asigurata termic,dar nu e o solutie in caz de incendiu)

einsteinitza

Eu strang absolut toata hartia si o ard in centrala, cand bagam tura doi de lemne punem si ceva hartie, nesemnificativ pentru cantitatea de lemne.Nu am atata hartie cat sa merg cu ea la centrele de reciclare, cat ăpriveste containerele  de separare, sa vezi cat de amestecate sunt cateodata deseurile te ingrozesti.
Interesanta ideea cu peretii de peturi, dar eu numai cand vad plastic mai mult mor, nu cred ca as face pereti din asa ceva.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gomez99

din dozele de alumniu se poate face un captator solar pentru aer cald. era pe un site unguresc proiectul acu citiva ani.
tot acu citiva ani am vazut pe linga iasi o gradina irigata printr-un sistem de tevi facute din peturi taiate si lipite intre ele.
cu putina cautare gasiti pe un site indian un proiect de facut biogaz din masa biologica (buruieni resturi menajere, dejectii). asta e putin mai laborios.
pozele sint de la un proiect al unei nemtoaice. se folosesc recipiente din sticla si peturi. acu vreo 7 ani am participat la ceva similar dar la o scara mai mica si cu o alta abordare: peturile se puneau in interiorul unul boltar.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

diana

 :o :o :o Rezista o constructie din peturi? Sunt umplute cu ceva...nu stiu, mintea mea sucita nu intelege cum e posibil? Mai pui si acoperisul si te trezesti cu casa acordeon ??? ???

gomez99

casa se face pe stilpi din lemn si beton, se vede in prima poza.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

klimm

fein proiect gomez unde s-a intamplat?

gomez99

astea sint poze din guatemala, dar proiecte similare se intimpla in toata lumea, numa ca nu sint popularizate
si pe vremea raposatului a fost un proiect similar, cu casa din baloti de paie, porma am vazut variante similare la englezi si la francezi
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Felix

Quote from: diana on June 06, 2010, 08:32:42 AM
:o :o :o Rezista o constructie din peturi? Sunt umplute cu ceva...nu stiu, mintea mea sucita nu intelege cum e posibil? Mai pui si acoperisul si te trezesti cu casa acordeon ??? ???

Cladirea are structura de rezistenta(stalpi, etc.)  care au rolul de a tine in picioare :) Peretii nu stau pe Pet-uri..acestea sunt inglobate in structura peretelui si au partial si rol de izolator termic.
"Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo Da Vinci

klimm

@gentiana & co
cred ca postul meu despre cosh e confuz si revin:

Cosul are un diametru de 200 mm pe interior coresp unei centale pe lemn de 40 -50n kw. grosimea peretelui e nerusinata si anume 2 mm ( uzual 0,5 mm vezi Plewa sau Schiedel. Cosul e izolat cu 100 mm de vata si inca un invelis de inox  de 0,5 mm. Inaltimea este de vreo 12- 14 m si merge cam 1/2 metri peste cornisa fiind relativ aproape de aceasta. La vant puternic insa am efectul de rotor  si poate pana la toamna inlocuiesc caciula cu un cocos cu prelungitor.
Si eu cred, ca si Einsteinitza ca hartia in sine ar fi ok dar din cele cititie de mine, cartonul, mai exact cleiul din el face depuneri insa la temperaturile pe care le citesc eu (senzor ) pe horn, putin probabil ;din noiembrie 1 dau deja caldura din greu si incarcarea hornului  este minima.
casa este o casa din busteni(rotunzi nu barne rectangulare), are si o mansarda amenajata cu izo si vesnicul gips carton la 2 randuri pentru masa termica. In plus pentru ca nu vreau sa-mi dau foc mai am un demisol pentru . Pentru cei curiosi as posta niste poze dar nu sunt inca familiar cu forumul si nu stiu cum sa fac ca sunt cam mari. se publica in albume? pe ce site?

Cu gradina astept sfaturi ca in afara gardului infinit de aluni(am un perimetru de 210 m) rachita, frasin, salcam etc, nu prea stiu de unde s-o apuc.
Casa e un proiect a carui documentare o fac din 2004 si m-am concentrat doar pe ea. ma simt cam naufragiat in ceea ce priveste gradina pt ca de fapt nu sunt un adevarat cultivator de flori. as vrea mai degraba un parc  unde sa nu fac mare lucru. deocamdata cosec de zor cand creste iarba dar si asta in nebunia ei nu creste peste tot ca am un sol argilos ( de asta fac compost, pt ameliorare)


einsteinitza

Am vazut enorm de multe proiecte din cele cu baloti de paie, ca izolatie, se pare ca e o moda la englezi. De aemenea, cu izolatia intre doi pereti din sfarmatura de ziar.Cu un tub gros sufla intre pereti ziare maruntite, zic ca e excelent izolant termic.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

penelopa

Gomez, da' chestia aia albă din mâna tipei, ce e ? .......... lipinol  :D, adică, lipeşte peturile între ele ? ;D

klimm

case din baloti de paie -good ! am vazut si aproape m-au convins . apropos, mai sunt acele earth ships (try google) ale unor americani dar la noi nu prea e cazul ca  deh iarna nu-i ca vara vorba unuia celebru si in viata.
exista insa cateva site-uri de unde am putea invata cate ceva , am sa incerc sa le sistematizez putin ca sunt cam "dezo"rdonat  si sa postez ceva link-uri pentru comunitate

gomez99

Quote from: penelopa on June 06, 2010, 10:44:35 PM
Gomez, da' chestia aia albă din mâna tipei, ce e ? .......... lipinol  :D, adică, lipeşte peturile între ele ? ;D
habar n-am. la mine pozele au ajuns din alta sursa, care era mai interesata de aspectul decorativ, da pen cine e interesat si se descurca pe limba lui goethe pot face rost de adresa de email a cucoanei.
pe undeva prin prahova era un nea care avea o bucatarie [parca] cu peretii din peturi lipite cu adeziv siliconic.

earthshipsurile sint pentru oameni cu bani. teoretic conceptul trebuia sa fie ieftin, numa ca lumea a caiutat sa dovedeasca ca se poate obtine confort modern.

dar o casa din baloti de paie cred ca mai exista in judetul galati si una prin neamt.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

penelopa

Lasă, că nu mă interesează cucoana! :) Eram,numai, curoasă ce naiba face cu  chestia aia albă. ;D
Mă gândeam ca mai avem de construit  o cameră lipită de garaj şi poate, dacă nu mai dau foc la pet-uri, fac economie acum în plină criză. ;)

einsteinitza

Cat despre gradina, pentru o intretinere facila si un gazon iesit din tipare, eu am optat pentru floarea de fan. Sapi toamna si incorporezi resturile in sol, si lasi pana in primavara, cand nimvelezi usor si semeni ceea ce ramane pe fundul fanarului dupa ce s-a folosit fanul la animale, adica seminte din toate florile de pasune. Cred ca si la clima ta e ideal. E adaptat zonei, e aproape vesnic verde, devine foarte des, e extrem de decorativ avand flori mici prin el. Citeste la Gazon si vezi ce am scris acolo.vDupa mine e cel mai nepretentios inlocuitor de gazon
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2631978130099273441cKKxAj      

Ultima poza e recenta, deci mereu e asa frumos

Fa-ti cradina sa putem vorbi acolo nu la reciclati
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gomez99

@ penelopa
nea ala din prahova si-a facut o bucatarie de vara din peturi si sticle goale lipite cu silicon. in principiu problema e de aliniere a recipientelor, e mai dificil sa asezi regulat niste forme oarecum cilindroconice decit niste paralelipipezi.
o a doua utilizare pentru peturile de plastic e umplutura pentru boltari. de obicei boltarul are doua camere. da daca bagi un pet intr-o cutie de lemn si o umpli cu ciment, obtii un boltar cu o singura camera ... etansa! si nici nu iti trebuie matrita de fier, merge sa incropesti una din scinduri.

@einsteinitza
mai ai putin si inventezi asa zisul gazon elvetian. ;D
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

penelopa

Măi, Es, ceea ce propui tu, presupune să-ţi iei şi-o vacă pe lângă casă (poate, una Milka  ;D), numia că, mi-a zis vecina, vacile nu trebuie să mănânce iarbă (fân) cu seminţe  ............  cică, se "umflă"  :o
Şi alea din din fân- gazon, nu's margarete??? :D