Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 121   Go Down

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 483191 times)

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11729
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #425 on: August 10, 2008, 07:44:38 AM »

Cara,esti ispiticiosa!!! asa rulada ,in post....Peste o saptamina o fac si eu!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #426 on: August 22, 2008, 12:43:04 AM »

Am si eu o mare rugaminte...
Aveti o reteta pentru un sos (alb) pentru fructele de mare? Un sos pe care l-ati incercat si e foarte bun?
Eu fac unul din galbenus de ou, lamaie, ulei de masline si castravete. Insa, pentru ca mi se pare cam fad (asa era reteta) mai adaug iaurt. Daca stiti alta, incercata de voi, please... ca m-au lasat ideile...
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #427 on: August 23, 2008, 07:46:24 AM »

incearca si cu un sos bechamel, in care adaugi cascaval ras si patrunjel tocat. e f gustos.

ai incercat vreodata sosul de rosii la fruncte de mare? sau vrei musai unul alb?  ::)
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #428 on: August 23, 2008, 10:01:44 AM »

Cara, multumesc!
Am incercat sosul de rosii (la un restaurant) si nu mi-a placut. Ma rog, poate nu mi-a placut acela, insa am ramas cu fixatie...

Am sa incerc si ce mi-ai scris tu. Merci inca o data.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #429 on: September 18, 2008, 09:36:55 PM »

pentru cand intrati in pana de idei sau de timp. o reteta simplissima si excelentissima  ;D

paine feliata (taiata la dimensiunile tavii)
cascaval - taiat felii
sunca feliata
ciuperci ( eu prefer gustul ciupercilor proaspete, asa ca folosesc palarii de champignons pe care le pun in tava, la cuptor, cu "gura" in jos, sa lase toata zeama.  daca nu aveti rabdare, folositi ciuperci din conserva)
smantana ( la cele doua tavi eu am folosit 400 ml )
oua ( la cantitatea mea am folosit 6)
piper, sare, verdeata


se aseaza ca in prima imagine, se toarna peste "aranjament" smantana batuta cu ouale si condimentele
se rade putin cascaval deasupra

se coace cca 30 min la 200 * C



[attachment deleted by admin]
Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #430 on: September 18, 2008, 10:42:33 PM »

pitza a' la CARA !!!!??
Logged

martipan

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #431 on: September 18, 2008, 11:07:04 PM »

Vaaaaai,stiam eu de ce nu intru la sectiunea asta  >:( >:( >:( >:( din cauza ta imi ploua-n gura,si la ore de-astea tarzii  >:( >:( >:( !
Esti o oama rea  :D :D :D :D :D !
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #432 on: September 18, 2008, 11:11:57 PM »

lasa ca esti mai castigat asa!
saliva n-are calorii!
maine o sa am suncile si mai pufoase!  :D
Logged

martipan

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #433 on: September 18, 2008, 11:22:07 PM »

Si papagalii mei sunt pufosi,au niste pene matasoase,si toata lumea care-i vede e incantata de pufosenia lor... ciudat,dar nimeni nu pare incantat de pufosenia mea  :D :D :D :D !
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #434 on: September 18, 2008, 11:24:20 PM »

na, io ma duc sa ma impufosez. mie imi urez digestie usoara si voua haladuiala...delicioasa!  (ca sa nu fiu off topic!   ;D )

papati mult!  :D
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11729
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #435 on: September 19, 2008, 06:43:04 PM »

Bravo,Cara!!!! Rapid,satios, frumos,gustos!!! Azi ma gindeam la o versiune "de post",dar nu am mai avut cind sa o fabric....
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #436 on: September 20, 2008, 09:35:31 PM »

pentru cand intrati in pana de idei sau de timp. o reteta simplissima si excelentissima  ;D

paine feliata (taiata la dimensiunile tavii)
cascaval - taiat felii
sunca feliata
ciuperci ( eu prefer gustul ciupercilor proaspete, asa ca folosesc palarii de champignons pe care le pun in tava, la cuptor, cu "gura" in jos, sa lase toata zeama.  daca nu aveti rabdare, folositi ciuperci din conserva)
smantana ( la cele doua tavi eu am folosit 400 ml )
oua ( la cantitatea mea am folosit 6)
piper, sare, verdeat

se aseaza ca in prima imagine, se toarna peste "aranjament" smantana batuta cu ouale si condimentele
se rade putin cascaval deasupra

se coace cca 30 min la 200 * C



vreau o sectiune,sa vaza ochiul daca e adevarata painea ta bogata/
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #437 on: September 20, 2008, 10:43:16 PM »

apoi de unde pana mea sa-ti scot io amu' sectiune, cand pita bogata ii papata de trei zile?

stai totusi, poate pot sa-ti arat o sectiune daca-mi fac sepuku!

aaaaauuuuuuu.............


O-{----<
        -
           -
             -
Logged

lala

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #438 on: October 06, 2008, 04:37:43 PM »

Nicol,ia sa treci mataluta reteta de la prajitura ta......se topea in gura! :P
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #439 on: October 06, 2008, 11:41:10 PM »

Nicol,ia sa treci mataluta reteta de la prajitura ta......se topea in gura! :P


E foarte simpla si fara pretentii. Deci:
Pentru aluat
20 linguri de zahar
20 linguri de faina
20 linguri de lapte
10 linguri de ulei
3 oua
1 praf de copt
arome
pentru umplutura
1 Kg de branza de vaci
3-4 oua
zahar (cam cat vrea fiecare)
arome, stafide, etc.
Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un vas de mixer si se amesteca pana se topeste zaharul. Se obtine un aluat de consistenta smantanii. Separat se pregateste umplutura. Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitia de aluat, apoi se pune branza iar deasupra restul aluatului. Se coace la foc potrivit. Tava e bine sa fie mai inalta pentru ca in cuptor prajitura creste mult. Cand e coapta si se scoate din cuptor se mai "desumfla". Prajitura se poate face si cu mere, sau poate aveti alte idei. Cand se raceste se taie si .....................se mananca repede. Pofta buna!
Logged

lyana

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 604
  • CRAIOVA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #440 on: October 07, 2008, 09:02:11 AM »

Mersi mult Nicol pentru reteta , pare delicioasa si cu siguranta am s-o incerc si eu dar pt tava mea cu dimensiunile de 38 / 27 cred ca trebuie sa fac portie dubla de aluat nu-i asa? :-*
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #441 on: October 07, 2008, 10:36:49 AM »

io nu am gustat placinta aia, da o fac, ca a laudat-o barbatu-meu, si io care sunt mama prajiturilor la mine in familie, a zis ca nu o fac la fel! :D
Logged

lala

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #442 on: October 07, 2008, 11:11:36 AM »

si eu am"prins"doar o bucata,dar era suuuper...
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #443 on: October 07, 2008, 02:08:32 PM »

Mersi mult Nicol pentru reteta , pare delicioasa si cu siguranta am s-o incerc si eu dar pt tava mea cu dimensiunile de 38 / 27 cred ca trebuie sa fac portie dubla de aluat nu-i asa? :-*
E numai buna! Tava mea are 35/24.
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #444 on: October 07, 2008, 08:43:19 PM »

Deci: se ia o felie de paine, oarecare, se unge cu unt, nu conteaza marca si deasupra se intinde musai miere de la Vio sau gem de la Gabi. Pofta buna!
(mierea nu stiu daca e buna, ca nu ma lasa copilul sa gust  ;D, dar gemul.... :P)

[attachment deleted by admin]
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11729
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #445 on: October 07, 2008, 09:33:23 PM »

Dac-as avea silueta taaa......ce bunatate!!!!De incerc, in primavara,mai bine ma sari,decit sa ma ocolesti ;)!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #446 on: October 07, 2008, 10:03:13 PM »

Deci: se ia o felie de paine, oarecare, se unge cu unt, nu conteaza marca si deasupra se intinde musai miere de la Vio sau gem de la Gabi. Pofta buna!
(mierea nu stiu daca e buna, ca nu ma lasa copilul sa gust  ;D, dar gemul.... :P)
ti-as propune sa amesteci cu mixerul untul si mierea (crema )  si poti improviza mai departe cu nuci macinate, alune, miez de samanta de bostan , si poti presara la urma dupa ce ai uns felia, nuca de cocos, si apoi sa vezi abonament la vio :)
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #447 on: October 08, 2008, 02:46:51 PM »

na, am facut placinta, si am descoperit care era diferenta, io pun si branza sarata, imi plac amestecurile de gusturi.
si pt ca am avut miere din belsug, merci vio!, am pus miere si am presarat nuci.
 sotul meu este in delir, nu se astepta sa o fac pt. ca il tin la regim de dulciuri.
 iar eu am uitat sa precizez ca nu am mancat la slanic, nu pt ca nu a ajuns ci din motiv de depuneri adipoase! :D
http://i33.photobucket.com/albums/d83/angelic_michaela_17/food/jpg163.jpg
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11729
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #448 on: October 09, 2008, 08:51:49 AM »


 ti-as propune sa amesteci cu mixerul untul si mierea (crema )  si poti improviza mai departe cu nuci macinate, alune, miez de samanta de bostan , si poti presara la urma dupa ce ai uns felia, nuca de cocos, si apoi sa vezi abonament la vio :)
[/quote]La chestia asta daca mai adaugi unt + cacao+ lamiie data prin masina de carne(sau tocata prin tehnica moderna),omogenizezi bineeeeee, 3 linguri pe zi + reteta ideala de ingrasat. Fara gluma!!!!! cine are nevoie,sa incerce.
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #449 on: October 09, 2008, 08:34:45 PM »

eu, o iau ca energizant, ca vine toamna si e de sapat in gradina
Logged
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 121   Go Up