Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 121   Go Down

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 491146 times)

Ella

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #475 on: October 30, 2008, 09:19:16 PM »

Felicitari Ella , este mult mai sanatos modul in care va hraniti voi  :-* :-* :-*

Dupa ce treci prin ce a trecut sotul meu, sufli si in iaurt.


Myky nici mie nu-mi place apa plata dar cea carbogazoasa mi-a pus rinichii pe "chituci". Tot ce am tras acum, a fost din cauza apei si a calciului luat cu pumnul.
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #476 on: October 30, 2008, 11:06:42 PM »

Intreb si eu: a facut cineva coltunasi cu carne? sunt ceva secrete? si as mai vrea sa stiu daca sunt bune de ceva formele acelea de plastic pt. aluat, poate si coltunasi - sunt mai multe marimi, cred ca sunt la set .

si daca aveti o reteta buna de aluat de tarta- vreau sa fac una cu legume . ;D



deci inainte sa-ti dau retete de tarta, sa-ti raspund la intrebarea precedenta, pe care n-am vazut-o ca-s plecata pe plai cu boi, vorba lu' Erwin  ;D

deci eu dovleacul nu-l pregatesc decat in trei feluri:
-rulada aia ce-o stii
-ciorba (e mi-nu-na-ta!  ;D)
-copt sau fiert in putina apa cu miere si vanilie sau scortisoara


acum sa-ti zic ce stiu io despre aluaturile de tarta:

secretul maaaaaare, urias, gigantic, e sa fie toate ingredientele reci, foarte reci, de la frigider.

daca ai rabdare, untul (grasimea) trebuie incorporata in bucati mici, cu furculita, fara sa-ti bagi deshtele in el, ca se incalzeste  ;D

aluatul se lasa in frigider macar o ora inainte de a fi folosit. recomandat e sa-l lasi peste noapte.

deci:


pentru tartele dulci folosesc reteta asta:

300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, 1/2 lingurita de sare


pentru tarte sarate, asta:

400 g faina, 200 g unt, 2 oua mari, nebatute, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper


se cerne faina, impreuna cu sarea (piperul), se adauga untul taiat in bucati mici amestecandu-se cu furculita, se adauga ouale (sau galbenusurile, in fct de reteta) amestecandu-se cat mai repede. se face o bila din aluat care se lasa la rece.

se intinde foaia in forma, se inteapa cu furculita, se da la cuptor 10 minute la 180 grade, se adauga umplutura de ce vrea muschiul gospodinei si se mai da la cuptor juma' de ora sau mai mult in functie de cat de pre-gatita e umplutura.

o alta reteta de aluat de tarta sarata e asta:

200 gr faina
100 gr cascaval (un sortiment uscat, ca sa poata fi dat pe razatoare)
120 gr unt
1 ou + 1 galbenus
sare
piper



noa, sa pui poze sa vedem cum ti-o iesit.  ;D






Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #477 on: October 31, 2008, 05:36:37 AM »

Felicitari Ella , este mult mai sanatos modul in care va hraniti voi  :-* :-* :-*

Dupa ce treci prin ce a trecut sotul meu, sufli si in iaurt.


Myky nici mie nu-mi place apa plata dar cea carbogazoasa mi-a pus rinichii pe "chituci". Tot ce am tras acum, a fost din cauza apei si a calciului luat cu pumnul.

 asa este, pana nu te loveste necazul, nu constientizezi pericolul.
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #478 on: October 31, 2008, 09:22:12 AM »

 :D
Si pe mine m-a lovit mancatul sanatos, de ceva vreme.
Peste si legume, facute la abur, e deja meniu standard. (bineinteles ca mai asezonam cateodata cu carne de la garnita, daca ma intelegeti ce vreau sa spun  ;D. Avem niste prieteni care ne trimit din cand in cand cate o oala de asa ceva. Inutil sa va spun ca se bat turcii la gura noastra. Inclusiv Ana Maria e innebunita dupa asa ceva. Ea, care pana baga in gura o bucata de carne o purica 5 minute, sa nu aiba fir de grasine, piele, zgarci sau mai stiu eu ce... :o)

Cara, multumim pentru reteta!
Logged

turturica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 542
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #479 on: October 31, 2008, 12:26:09 PM »

pai am tot cautat retete, pana sa aflu raspunsul tau, Cara, si am facut aluatul asa : 250 g faina, 125 g unt, 2 linguri smantana, 1 lingura apa, sare  ; la inceput am taiat cu cutitul prin faina, cu untul, alea, alea  ...  l-am dat la frigider, si azi o sa fac ceva .

Si Ozi, tu m-ai inspirat cu rulada  aia,salivez cand ma uit la ea,   ca am luat dovleacul dupa ce ti-am vazut opera ; n-as fi indraznit sa fac rulada perfecta a Carei  ;D

Dar sa nu uitati de coltunasi !
Logged

stefana

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #480 on: October 31, 2008, 12:53:22 PM »

Turturico, eu am formele alea de cativa ani buni. Da' daca vreau sa fac niste coltunasi cu branza (din aia fierti in apa, altii nu stiu) mai repede ii fac manual: tai foaia in patrate, pun umplutura si indoi triunghi.
Da' de cand "colegu" are diabet am lasat-o mai moale cu fainoasele  :-X...
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #481 on: November 04, 2008, 08:58:41 AM »

Umilirea mea publica nu cunoste margini... Adeca eu nu pot macar deosebi prajiturile facute in casa de cele cumparate... ::) Sistemul meu de valori s-a rasturnat.... Trebuie sa ma apuc sa mananc
 :D

(felicitari, eu nu cunosc macar o cofetarie care sa aiba atatea produse...)
Logged

turturica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 542
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #482 on: November 04, 2008, 01:43:58 PM »

hait, tu facusi asa ceva, Daveco? cand avusesi timp sa le faci pe toate?
...si ma gandeam sa pun poze cu rulada de dovleac, cu tarta, mi-a luat 2 zile sa le fac, si n-am avut asa succes !

si totusi , le pun :


Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #483 on: November 04, 2008, 08:25:29 PM »

ahaaa,cate mai aveam!apa milnerala plata,apa minerala basinoasa (nu m-am putut abtine),servetele,furculite,alea,alea..
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #484 on: November 04, 2008, 08:40:22 PM »

Da' cu ce ocazie festinul asta, ca vazui ca ziua ta e in iunie!?
Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #485 on: November 04, 2008, 08:44:24 PM »

cu ce sa fie,nicol ca ocazii se gasesc mai multe decat ai crede.
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #486 on: November 04, 2008, 08:47:03 PM »

Daca e o ocazie de genul "hai sa ne simtim bine", atunci e perfect!
Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #487 on: November 04, 2008, 10:12:54 PM »

 daa, niste  ficat si carnati  pe gratar, cu mamaliga rece si cu un pahar de vin rosu ,nu ar merge , am fost pe la gradina la copii am mai plantat cate ceva , si m-am auto compensat cu un gratarel la fata locului  :)
Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #488 on: November 05, 2008, 08:24:15 AM »

hait, tu facusi asa ceva, Daveco? cand avusesi timp sa le faci pe toate?
...si ma gandeam sa pun poze cu rulada de dovleac, cu tarta, mi-a luat 2 zile sa le fac, si n-am avut asa succes !


promit sa nu mai fac.tu baga in continuare, ca eu pe astea cu dovleacul nu la am si poate ma inspir de la tine.
Logged

turturica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 542
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #489 on: November 08, 2008, 09:03:16 PM »

Daveco, baga retetele, sau da link-ul la prajiturile alea, cea alba m-ar interesa, ca aia neagra stiu ce este, dar pune si reteta la guguloaiele acelea ;mersi !
Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11732
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #491 on: November 09, 2008, 07:51:20 PM »

Dragele mele,pt ziua mea am pregatit o oala imensa de ciorba de burta,care mi-a luat o zi la facut ,si care s-a mincat in doua zile. Imi ziceam in gind ca asta-i ciorba pt o cantina!!! ...dar,a iesit super si fiecare s-a indopat cu cit l-au tinut balamalele. Restul....nimic deosebit!,dar orice ar fi fost,tot intra in conul de umbra al ciorbei!!!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #492 on: November 09, 2008, 09:19:55 PM »

moa, Gabi, ce pofta mi-ai facuuuuutttt....
pentru o ciorba de burta cu ardei iute o vand si pe soacra-mea! 
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #493 on: November 09, 2008, 09:40:08 PM »

Io o vand si pentru mai putin  ;D
 :D

Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #494 on: November 10, 2008, 01:24:23 AM »

poate v-o veni si voua randul  ;D ;) :D
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #495 on: November 17, 2008, 11:29:50 AM »

o venit randul placintelor cu carne!  :D
Logged

floare mica

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 423
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #496 on: November 17, 2008, 01:04:05 PM »

Gaurelele din placinta le-a facut gindacul?  :D :D :D
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #497 on: November 17, 2008, 01:29:02 PM »

poi nu tre' sa mance si el?  :D
Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #498 on: November 17, 2008, 06:16:05 PM »

is de teracota!am vazt la castelul bran de vanzare. :P :P :P :P :P :P :P
taie-le, seniora nooo fiii reaaaa!sa ma convingi ca-s cu carne .
bibilauri,nu alta!
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #499 on: November 17, 2008, 08:24:19 PM »

na, Toma!  :D
Logged
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 121   Go Up