Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 121   Go Down

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 491113 times)

Claudiu

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 957
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #525 on: November 25, 2008, 09:26:11 PM »

Mersi de aptrecieri, abia acum terminai de corectat-modificat. Sper ca a placut. Desigur Fara-Vrej  il cunosc. Merita. Cu F si V mare - soiul, Cu litere mici e ce am recomndat la crestere in gradini mici si organizate. Adica forma, vigoarea, tipul de crestere.
Nu tac ca sa zic destul pana cand mai revin  ;D Multumesc de rulada.
Nu e tarzie pledoaria, acum incepe planuirea gradinii de la  anu.
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #526 on: November 25, 2008, 09:39:02 PM »

si ca sa fim in ton, si niste 'cheoftele' de dovlecei, si trebuie sa declar ca cei mai buni dovlecei sunt cei pe gratar, unsi cu ulei de masline (de preferat  zucchini, dar in lipsa merg si ceilalti)
http://s33.photobucket.com/albums/d83/angelic_michaela_17/food/?action=view&current=PICT0001.jpg
Logged

Ella

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #527 on: November 25, 2008, 10:01:33 PM »

Claudiu, eu am obosit citind toata postarea ta ;D, reteta nu "o am acum in buzunar" pt. ca eu nu sunt fan dovlecei, votez numai cu cei facuti la gratar de Myky, este singurul fel in care ii consumam.
Pt. ca m-ai intrebat o sa-mi dau silinta sa aflu reteta de la cei mai canadieni ca mine, iar la capitolul conserve stau si mai prost...fac alergie numai cand aud cuvantul "conserva" indiferent de care.
Logged

Claudiu

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 957
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #528 on: November 25, 2008, 10:20:45 PM »

Mersi Ella, imi pare rau ca ai obosit.
In privinta retei cu conserva e simplu. Cumperi o tava de aia mare de aluminiu-unica trebuinta, o foaie blat si conserva cu dovleacul gata preparat.
Pui tava pe masa, pui foaia in ea, intinzi pasta de dovleac si pui un pic la cuptor si gata.
Practic, simplu, rapid si eficient  ;D

In privinta zucchiniul la gratar nu pot decat sa aprob. Adica fiecare cu gustul si pofta lui si care mai variaza si in timp. Asadar .... nu neglijati restul.
In privinta la ce am numit eu pireu altii numesc sos. Si cred ca nu toti stiu cum e cu el. Dar garantez o data gustat de ala patison facut ca la carte nu-l veti uita. Din pacate nu stiu reteta :( si ca la orice reteta clasica conteaza mult tehnica nu numai cantitatile de ce se pune.
Unora le place sosul asta cu marar taiat marunt. Mie drept sa zic imi place fara marar.

PS Nu sunt fan numai dovlecei. Poate am sa fiu inspirat sa scriu si de restul  ;D si fasolea isi merita oda ei, iar cartoful chiar un imn fiind a doua paine a europenilor, saga despre ceapa si sosul ei ce da gust  nu se va termina niciodata , poezia conopidei "in floare" e de neegalat, jocul rosiilor, ardeilor cu castravetii va fi mereu tanar, iar salata e cand doamna bine facuta, cand fata sprintara, cand matasoasa, cand crocanta. Si cate si mai cate, aventura din gradina nu se termina niciodata. Apoi aromele ....
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #529 on: November 28, 2008, 12:05:34 AM »

ce ziceti de un evantai?  ;D
Logged

martipan

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #530 on: November 28, 2008, 01:54:12 AM »

Breee,e tarziu si-mi ploua-n gura RAU !!!!  >:( >:( >:( >:(
Astept vreo duzina de evantaie prin posta...am zis  ::) :P ;D :D :D :D !
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #531 on: November 28, 2008, 01:42:36 PM »

si doua cosite!

Logged

stefana

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #532 on: November 28, 2008, 03:04:35 PM »

Ce-ar fi sa explicati voi la nestiutorii (ca mine) ce-s alea din poze "cosite" si "evantai" ?
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #533 on: November 28, 2008, 03:07:44 PM »

deci evantaiul e o foaie de aluat pe care s-a pus branza (parmezan + mozarella) si sunca feliata, s-a impaturit intr-un anume fel (cine vrea detalii pot sa-i dau) s-a taiat pe  o laterala si s-au rasucit "franjurii", apoi s-a copt.

 ;D
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #534 on: November 28, 2008, 03:55:25 PM »

si cositele sunt  crenvrusti in aluat(facut in casa), taiat rondele si asezat stanga/dreapta, uns cu ou si presarat cu susan, restul aluatului l-am umplut cu ciuperci http://i33.photobucket.com/albums/d83/angelic_michaela_17/food/bongo100.jpg
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11732
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #535 on: November 28, 2008, 10:06:17 PM »

si cositele sunt  crenvrusti in [b]aluat(facut in casa),[/b] taiat rondele si asezat stanga/dreapta, uns cu ou si presarat cu susan, restul aluatului l-am umplut cu ciuperci http://i33.photobucket.com/albums/d83/angelic_michaela_17/food/bongo100.jpg
  ce aluat ??? De piine ?,fraged,...Zi,ca ideea e super!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #536 on: November 29, 2008, 06:45:34 AM »

500g faina
-1 cub drojdie
-1 ou
-275ml lapte
-sare
-3 linguri ulei
-wurst pt umplutura
-1 galbenus pt uns EU NU FOLOSESC CU EXACTITATE MASURILE, ALUATUL ESTE APROPIAT DE CEL DE PAINE (consistenta lui)
   
aluatul l-am framantat si dospit
apoi se imparte in bucatele (l-am intins cat am putut de mult, pentru ca nu  prea mananc fainoase, fac si la pizza stratul cat mai subtire posibil): 
 
se intinde frumos in forma dreptunghiulara fiecare bucatica si pune in mijloc wurstul:
 
 se ruleaza si apoi se taie rondele  cu cutitul, am taiat pana s-a desprins o rondea de cealalta, se unesc prin coacere .   
se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt,ung cu putin galbenus si presar susan
 eu am salvat reteta mai de mult, si cred ca era de pe un blog, dar aveti in linkul de mai jos din culinar, exemplificari in imagini

fetele din culinar taie aluatul cu foarfeca si nu de tot, dar e mai greu.

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18463/Cosite-production-Mudj-hista/



Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11732
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #537 on: November 29, 2008, 10:56:25 AM »

Multumesc Myky!!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #538 on: November 29, 2008, 11:44:14 AM »

sa ai pofta!
 la aluatul asta merge si umplutura de la evantaiul carei.

 azi se mananca peste ( cu kuskus)
http://i33.photobucket.com/albums/d83/angelic_michaela_17/food/bongo140.jpg
Logged

Nicol Caloian

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3190
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #539 on: November 29, 2008, 01:41:19 PM »

Mi-ai facut pofta! Na-m mai mancat cuscus de foarte multa vreme.
Logged

myky

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #540 on: November 29, 2008, 01:49:01 PM »

nici io, dar era singura solutie azi, ai mei nu mananca garnitura din legume
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #541 on: November 29, 2008, 11:15:04 PM »

Buei... ma las de toate si ma apuc de gatit.
Si-asa am o varsta si cat o sa ma mai iubeasca sotul doar ca-s frumoasa si desteapta? A? Cat? Deci noaptea asta e noapte alba. Citesc pe culinar (despre care sincer, nici nu am crezut ca exista, cum nu am crezut ca cineva poate avea pasiune pentru asa ceva  ;D) si ma si inscriu.
Problema e ca cea mai performanta "scula" de bucatarit, la mine in casa, e lingura de lemn... Bine, si talentu' meu, la fel.

Cred ca voi lipsi cateva zile de pe mushuroi.  :'(
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #542 on: November 29, 2008, 11:18:15 PM »

 :D

te motivez!
Logged

Ella

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #543 on: November 30, 2008, 12:48:39 AM »

Buei... ma las de toate si ma apuc de gatit.
Si-asa am o varsta si cat o sa ma mai iubeasca sotul doar ca-s frumoasa si desteapta? A? Cat? Deci noaptea asta e noapte alba. Citesc pe culinar (despre care sincer, nici nu am crezut ca exista, cum nu am crezut ca cineva poate avea pasiune pentru asa ceva  ;D) si ma si inscriu.
Problema e ca cea mai performanta "scula" de bucatarit, la mine in casa, e lingura de lemn... Bine, si talentu' meu, la fel.

Cred ca voi lipsi cateva zile de pe mushuroi.  :'(

Stai mai linistita aici, te strici de cap la batranete? ::)

Eu stiam de culinar, dar nu-l citesc :P daca-l citesc imi vin idei, daca-mi vin idei, tre sa stau in bucatarie...mai bine, NU ;D
Logged

lala

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #544 on: November 30, 2008, 08:54:31 AM »

Ozi ,eu zic sa nu cazi in capcana care  aduce calorii,celulita si muuuuuuuult timp in bucatarie!
Logged

ozimandias

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #545 on: November 30, 2008, 09:56:03 AM »

Ella, Lala, multumesc de sprijin, dragelor.
Nu m-am inscris pe culinar. Macar atat respect pentru fetele acelea... Dar voi mai trage cu ochiul...
Ma consolez cu gandul ca nimeni nu-i perfect. Eu nu le am cu gatitul (desi, daca ma apuc sa fac ceva - la nivelul meu  ;D, imi iese). Insa in rest sunt perfecta  ;D :D :D
Logged

daveco

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 419
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #546 on: November 30, 2008, 11:32:07 AM »

o prajitura pentru cafea ori pentru nehalitii ca mine care am mancat la miezul noptii ca la revelion.apoi am trezit sotul ca nu puteam sa dorm...
Logged

cara

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5160
  • Brasov
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #547 on: November 30, 2008, 04:16:58 PM »

deci pentyru postarea asta sa-ti creasca par pe burta!  >:(
si sa naparleasca numa' cand imi dai si mie!  :D
Logged

costieanuconstantin

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1723
  • CODLEA
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #548 on: November 30, 2008, 04:51:06 PM »

poate sa faca si epilare definitiva  asa in ciuda :D
eu ma gandeam la cu totul altceva ,daca tot a trezit sotul
Logged

dorinas

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 569
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #549 on: November 30, 2008, 05:15:34 PM »

Vreau si eu o reteta de lichior de ciocolata (nu de cacao) daca stie cineva. Cu cacao am vazut o gramada dar eu vreau cu ciocolata.
Logged
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 121   Go Up