Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

yorasta

da tot amestecul in tava si nu au ramas doar semintele la kiwi ce vedeti in poza e rezultatul si unu chiar foarte bun si delicios  ;D

gabriela jalba

Cum statea amestecul jumatate in apa? adica tava era in alta tava cu apa?  La ce ai pus tu acolo,vinul (cam o canita )in tava,si sigilat bine cu folia, nu mai avea nevoie de apa.  Presupun ca-i delicios. O combinatie indrazneaza. Morcovul a ponderat kiwi, mierea - vinul,cartofii au echilibrat merele,deci e ok !!! per total.
   Arata nemaipomenit si ..am sa incerc !!!
Felicitari!!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

yorasta

mc foarte mult , deci eu mam uitat pe net am vazut mai multe retete si le-am combinat cu ce am avut prin casa  ;D deci in tava am aranjat totul castofii copanele si restu am pus apa cat sa fie pana la jumatatea cartofilo si am uitat sa mentionez ca am pus si ulei de dovleac si arahide , vin cam un paharel dala mic de tuica si sigilata cu folie de aluminiu

gabriela jalba

Incearca o data,pe cantitate mai mica,fara apa. Kiwi lasa zeama,merele lasa,vin merge o optitza,copanele lasa si ele apa, daca mai pui inca o optita de apa cred ca e suficient. Se fac in suc propriu,si ai si de scazut mai putin dupa ce iei folia.Si daca cumva morcovul ramine putin crocant (e singurl mai dur in toate alea), abia e mai deosebit ,ca toate celelalte se fac aproape pasta.
       Cu prima ocazie,eu am sa incerc reteta ta ,exact asa cum ai spus-o,nu cum o vad eu.
E foarte tentanta!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

penelopa

Quote from: yorasta on March 07, 2012, 08:58:44 PM
mc foarte mult , deci eu mam uitat pe net am vazut mai multe retete si le-am combinat cu ce am avut prin casa  ;D deci in tava am aranjat totul castofii copanele si restu am pus apa cat sa fie pana la jumatatea cartofilo si am uitat sa mentionez ca am pus si ulei de dovleac si arahide , vin cam un paharel dala mic de tuica si sigilata cu folie de aluminiu
Yorasta, "reteta" ta imi aminteste de "reteta" tatalui meu care, ma amuza nespus, cand amesteca ciorba cu felul 2, zicand ca, oricum, tot "acolo" ajung  =))

yorasta

 ;D tare faza pemelopa , am avut un coleg ce manca lapte cu orez si fasole o lingura lua din lapte o lingura din fasole si el la fel zicea ca tot acolo ajunge

gabriela jalba

Azi fiindca is in mare criza de timp,am bagat un pilaf.Mai am o ciorba de afumatura, brinza cu smintina,si gata!!! Ca ne ingrasam  =))
  Voi cum ametiti sectorul azi,ca banuiesc ca toate vreti afara,la soare. :-bd :-bd :-bd
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

Eu azi sunt doar eu, si am cascaval la capac- din ala facut de mine, ca e genial.Cu o salata mare, si gata, ca daca sunt singura nu gatesc nimic! Am treaba la gradina!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

Te-ai scos !!!!
  Fetele ,ce mai faceti voiu,asa la urgenta,ca sa hraniti flaminzii familiei ??
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela61

ai mei sigur nu ar manca ceva asa de exotic dar daca va grabiti...eu fac destul de des mancaruri 2 in 1 adica si friptura si garnitura in acelasi timp adica: cartofi taiati felii rotunde, un morcov dat pe razatoarea mica, o ceapa tocata, un ardei gras, amestecate toate pusa si o rosie taiata felii ppusa sare si deasupra asezate copanelele.La o masura de orez pun 4 de apa si bagate la cuptor. Cand e gata vedeti copanelele rumenite .Sper sa va placa.O zi buna.

Radu

La urgenta, eu fac sandwich cu ou.   ;D

Codruta

Recunoate cineva aceasta prajitura cu piscoturi si mere  http://codruta.sunphoto.ro/culinare/18490219 ?
Am facut-o acum 2 ani dar se pare ca am pierdut reteta :( Nu o gasesc in google si nici pe forumuri dar sper ca reteta a fost data de una din voi si ma puteti ajuta sa o aflu si eu. :-*

Radu

Vine Pastele... anul asta o sa fac ce n-am mai facut: pregatesc miel.
Nacazu-i ca habar n-am cum, retetele de prin carti si de pe net nu ma multumesc. +ham
Rog, sfaturi.  ::)

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Claudiu

Friptura de miel cu vin la cuptor.

http://www.gustos.ro/retete-culinare/friptura-de-miel-in-vin-rosu.html

Condimente din ce scrie, pui ce ai, daca nu ai rozmarin nu-i asa mare bai.
Insa vin mai mult, il ineci in vin. Are alt gust cu vin mai mult.  :)
Grija sa nu dai foc la vin.

Radu

Quote from: einsteinitza on April 09, 2012, 03:13:57 PM
Ce vrei sa faci din el?

Pai... n-am idee, e prima data cand as vrea sa incerc.
Problema e ca stiu ca, daca nu e pregatit cum trebuie, are mirosul specific prea pronuntat si mi-e teama ca se stramba fetele.

Multumesc, Claudiu.  Studiez.  :D

flordel

Radu trebuie sa tii carnea la marinat in apa cu otet, piper, dafin, cam 1 zi. Ii ia din miros si o si fragezeste.

Radu

Quote from: flordel on April 09, 2012, 10:15:24 PM
Radu trebuie sa tii carnea la marinat in apa cu otet, piper, dafin, cam 1 zi. Ii ia din miros si o si fragezeste.


Am prins ideea. Multumesc. :)
Maine (azi) merg sa iau carne.
Sunt chiar curios......... (ca sa nu spun pofticios  +ham)  :D
Asta o sa fie o piatra de incercare pentru mine, ca bucatar.  ;D ;;)

flordel

Daca vrei o sugestie eu zic ca dupa ce o marinezi sa o faci la cuptor. Ai grija sa scoti toate pielitele si ce poti din grasime inainte de a o marina.
Daca ai si capul si alte cele fa un bors mai gros un pic (cu ceva mai mult orez).
Mie cel mai mult de la miel imi place borsul...

geodezia

fript la tava simplu adivca pusa pulpa in tava cu doua cani de apa cu sare si atit dat la foc 1-2 ore dupa care maninci pina lesini cu ce vrei piure de cartofi . orez . usturoi , .garnitura o fac separat .. eu pun mai la sfirsit inca 2 cani de pa ca sosul care ramine in tava e foaret gustos de mincat cu piine muiata in el .. reteta simpla nu alambicata ca mie nu imi ies alambicaturile .. cel mai bun este iedul carnea de ied .. nu este asa grea precum carnea de oaie .. si mie nu prea imi place carnea de miel ca e putina se maninca repede .. asa ca prefer o pulpa sanatoasa de oaie mai batrina ..

einsteinitza

Eu fac asa.
Din cap si coada si ce mai cade la transat, fac bors de miel. Dres cu ou si smantana si neaparat cu frunze de tarhon.
Din pulpele din spate si din coaste fac friptura-la tava, tava mare sa pot pune spre final si cartofi taiati cuburi mari, unsi cu pensula cu zeama din tava si cu o lamaie taiata sferturi printre ei, iar la final stropiti , impreuna cu mielul, cu un sos facut din cateva linguri din zeama din tava, putin unt, neaparat rozmarin , usturoi si putina zeama de ghimbir ras, cu adaus de una doua linguri de miere sa dea rumeneala.
Mielul il tin la marinat peste noapte, marinata uscata.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

Eu am inteles ca problema cea mai mare sint fetele,care nu le place gustul de oaie. In cazul asta ,Radu, mergi pe mina lui Flordel. In marinata ei, poti pune si coaja de lamiie,taiata mare cu cutitul,si ceapa tot taiata mare, morcov felii  si plante aromate. Pui in punga mare de  plastic. Legi punga bine. Zbrehui carenea cu toate cele si pui in frigider 24 de ore. Cind o scoti sa o pui la fript, inlaturi ce nu ti-ar place sa contina sosul din tava. Poti sa si intepi carnea si sa pui catei de usturoi. Mai departe,compileaza si tu din sugestii, si desfasoara-te !!!
reusita maxima !!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabi_gabriella

Potisa faci si un guias .Cartofii ii mai taie din gust .
Dupa ce o tai bucati , ii dai un clocot in apa cu sare si otet , o scoti pe o farfurie si apoi pornesti guiasul. (asta daca va place acest fel de mancare )

Radu

Multumesc tuturor.  :yrk
Cred ca m-am lamurit. Incerc cu o pulpa, marinata inainte si apoi la cuptor.
Cu aromaticele de rigoare.  :-bd

geodezia

ioi am fost certata de d-l Pipi ca cica nu i-am mai facut hamsie cu ceapa la borcan si cu ulei
acum trebuie sa ma duc la piata s aiau hamsie si sa prepar pentru d-l Pipi preparat a la Geo .. trebuie conformare rapida ca mai am nevoie de el cu titirobilul