Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

DanaT

Mama, cum arata! Eu 'pohtesc', si inca in ce hal...

cara

nu sunt greu de facut asa ca daca cineva pofteste de-adevaratelea, pot sa pun reteta.

Ella


gabriela jalba

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

reteta e luata dintr-o revista Libertatea (supliment). cred. da' nu-s sigura  ;D

aluatul:

250 g faina
100 ml apa
1 ou
1 lg-ta sare
1 lg-ta praf de copt
2 lg ulei


umplutura:

2 cepe rosii
1 kg spanac (oparit si tocat)
1 morcov
10 masline
3 catei usturoi
250 g cascaval ras (eu am inlocuit o parte cu telemea)
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru

se caleste ceapa tocata si morcovul pana se inmoaie. se adauga spanacul, usturoiul tocat marunt, maslinele taiate, sarea, piperul si cimbrul si se mai calesc impreuna 2-3 minute

se framanta aluatul, se intinde o foaie de cca 30/30 cm, se pune jumatate din cantitatea de cascaval, apoi compozitia de spanac. se ruleaza.

din ruloul astfel rezultat se taie felii de cca 2 cm grosime si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

se ung rulourile cu ou batut si se presara cu restul de cascaval. se dau la cuptor, la 170 * C cca 25 minute.

cara

Quote from: gabriela jalba on May 04, 2009, 07:39:38 PM
cite tavi ai facut?

una singura. mi-au iesit 12 rulouri. (si-un rebut mic  :D )

gabriela jalba

Atunci nu ma mai pornesc....Ma gindeam sa luam cina la tine....
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

 :D :D :D
pana veniti voi, mai fac 5 tavi! haidati!

(nu m-am prins! ce tolomaca is!   >:( )

Ella

eu incerc sa le execut :D pana ajung la tine, papa fetele tot >:(
Merci pt. reteta, o aveam si eu, dar, eram convinsa ca reteta ta, are ceva in plus ;D m-am fript de la checul cu cascaval...il fac saptamanal ???

cara

deci daca ai revista, atentie ca am redus cantitatea de apa de la 150 la 100 ml, ca iese aluatul muuult prea moale. (totusi, depinde si de ce faina foloseste fiecare) trebuie sa iasa un aluat destul de tare, care sa poate fi usor de rulat si taiat.

Ella

Merci! nu am revista, am o colectie de retete decupate si copiate de peste tot si apoi am o agenda cu "retete testate si papate", aici prind numai ceea ce am facut si ne-a placut. :D :D :D

gabriela jalba

Quote from: cara on May 04, 2009, 07:55:05 PM
:D :D :D
pana veniti voi, mai fac 5 tavi! haidati!

(nu m-am prins! ce tolomaca is!   >:( )
:-* :-* :-* :-* :-* :-*
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

CLAUDIA

Cara, indraznesc sa intreb: cat morcov se pune? ca parca mi-au facut pofta la cum aratra rulourile tale. mc.
Cand drumul este presarat cu flori,nu te intreba unde duce.(Anatole France)

http://community.webshots.com/user/claudia_70?vhost=community
http://suzyka.sunphoto.ro/

costieanuconstantin

nu stiu cum s-a facut ca ,s-a schimbat directia vanturilor , si aduce niste mirosuri dinspre sacele , de numa-numa, cred ca au inceput pregatirile !!!!!! ;) :D

mihail

aiurea...a lasat usa de claosetu' din gradina deschisa. :P

cara

Quote from: CLAUDIA on May 05, 2009, 02:02:51 PM
Cara, indraznesc sa intreb: cat morcov se pune? ca parca mi-au facut pofta la cum aratra rulourile tale. mc.

sorry! un morcov doar. am sa editez si postarea cu reteta.


cara

Quote from: costieanuconstantin on May 05, 2009, 02:56:50 PM
nu stiu cum s-a facut ca ,s-a schimbat directia vanturilor , si aduce niste mirosuri dinspre sacele , de numa-numa, cred ca au inceput pregatirile !!!!!! ;) :D

Costi, acum simti mirosul?

fac vinete cu iaurt si chimen! vii?

costieanuconstantin

uite acum am servit niste clatite cu pasta de macese  :) , facute de sotia mea ,imediat ce i-am adus la cunostinta , ca e si ZIUA MEA  !!!! ;) :D :) :-*

cara

Quote from: costieanuconstantin on May 05, 2009, 05:44:46 PM
uite acum am servit niste clatite cu pasta de macese  :) , facute de sotia mea ,imediat ce i-am adus la cunostinta , ca e si ZIUA MEA  !!!! ;) :D :) :-*


unde gasesti tu pasta de macese? sunt lesinata dupa ea si nu gasesc nicaieri....  >:(

noroc ca nu stiu unde stai!

costieanuconstantin

nu zi de doua ori , ca odata te trezesti la poarta cu  noi !!!!! :)

cara

ia zi tu, aici, in public, de cate ori te-am invitat si mi-ai dat cu flit? ha?  >:(


deci poate vii totusi, inainte sa treaca toate lalelele!

costieanuconstantin

in piata la astra !!!! :)
dar uite aici producatoru' undeva langa reghin , telefon nr 0265512600 sau 0743066117 are o fiica ,care vine mereu in brasov

vernil

Eu stiu unde stati fiecare dintre voi doi  ;D. Cara, te rog mult, cum e reteta cu vinete, iaurt si chimen ?

costieanuconstantin

RECUNOSC !!!! >:(  :-*
  am aparatu' de zbor ocupat !!!!!! :'( ;D ;) :D :-*

cara

e o mancare indiana care se face uite asa:

feliezi o vanata mare, o sarezi si-o lasi la scurs.

apoi stergi feliile cu hartie absorbanta, le pensulezi cu ulei pe fiecare in parte (daca pui ulei in tigaie vinetele absorb prea mult ulei  ;) ) si le prajesti pe ambele parti. le scoti pe hartie absorbanta si le mentii calde, acoperindu-le.

se bate bine cu o furculita un pahar de iaurt gras si se sareaza dupa gust.

apoi se prepara "baghaar"-ul  ;) :D asa:

intr-o tigaie se pun la prajit in 3 linguri de ulei de masline 2-3 ardei iuti taiati rondele, cu tot cu seminte si o lingurita de chimen. se incing bine amestecandu-se incontinuu si se obtine astfel un ulei foarte aromat si picant.


"asamblarea":

se aseaza vinetele pe un  platou, se pune iaurtul peste ele si deasupra se toarna baghaar-ul. se servesc imediat.