Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Hibrizii Perpetual - generalitati  (Read 825 times)

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Hibrizii Perpetual - generalitati
« on: March 05, 2011, 03:48:33 PM »

Sunt o incrucisare a trandafirilor Bourbon cu alti trandafiri, adica Portland, Noisette sau alti Bourbon.In 1820 sunt acceptati ca grup separat, datorita mai ales a numarului lor mare si a unor caractere sepcifica.
Primul introdus in cultura este Rose du Roi,  bineinteles in Franta, la Sevres.
Cel care insa a mers pe linia asta si a creat multe soiuri deosebite, a fost Laffay.Cuprins de fervoare, din 1837 pana in 1843 produce 18 HP remarcabili, si asta din seminte de H.China,, incrucisati cu Bourbon.Astfel, genele recesive ale remontantei au fost aduse in fata si au aparut adevaratii HP.
Un alt punct de referinta este aparitia lui Victor Verdier dintr-o incrucisare Bourbon-Tea.
Unii din cei care sunt inca in cultura sunt deosebit de frumosi si majoritatea au un parfum deosebit. Ca exemplu, Reine des Violettes, Dupuy Jamain, Paul Neyron,Baronne Prevost.
Un cultivar deosebit, desi fara parfum, este Frau Karl Druschki, care a cucerit imediat inimile crescatorilor.Are toate calitatile, cu excetia parfumului, este un trandafir minunat.
Aceasta clasa a dominat comertul si gradinile din ace perioada, pana cand incet au inceput sa se infiltereze TH, la crearea carora au avut un anume rol.

Logged
Pages: [1]   Go Up