Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Noisette -generalitati  (Read 881 times)

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Noisette -generalitati
« on: March 04, 2011, 12:21:14 PM »

O alta familie care apare cam in acelasi timp cu Bourbon si Portland. Si de data asta isi baga coada trandafirul china,  ;)de data asta cu trandafirul mosc, R.moschata

Old Bush (Parson's Pink China) este incrucisat cu R.moschata de catre un cultivator de orez din Charleston.Trandafirii rezultati ii daruieste prietenului sau Phillipe Noisette, emigrant francez. Acesta mai face 10 incrucisari si trimite si plantele si semintele rezultate fratelui sau la Paris.Acesta vede florile, isi da seama ca sunt ceva deosebit si numeste primul trandafiras Rosier de Phillipe Noisette, care, in timp se prescurteaza la Noisette.
In general, desi eterogeni ca clasa, sunt trandafiri cu inflorire tarzie, mai tarziu ca bourbonii, si majoritatea sunt teoretic in floare toata vara. Ulterior, aceasta clasa este hibridata masiv, mai ales cu Tea, si din acest motiv multe cultivaruri isi pierd anumite caractere, printre care si rezistenta la frig.
Cultivaruri importante si care merita achizitionate sunt Blush Noisette, Aimee Vibert, Bouquet DOr, Mmm Alfred Carriere.

Aceasta clasa de trandafiri, ce are doua atuuri, remontanta si culoarea galben, bineinteles, nu la toti, intra apoi cu succes la crearea trandafirilor Tea, cei galbeni.Din clasa Tea pleaca apoi TH.
Logged
Pages: [1]   Go Up