Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16]   Go Down

Author Topic: Din vechile gradini ale orasului  (Read 49510 times)

einsteinitza

 • Moderator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 18415
 • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Din vechile gradini ale orasului
« Reply #375 on: April 01, 2014, 05:21:56 PM »

Floarea e parte a unui ansamblu, in ceea ce priveste determinarea. Poti avea flori care par identice, dar frunzisul sa fie diferit, sau ghimpii sa fie cu totul altul. Nu conteaza floarea mai mult ca restul. Pe mine , in determinarea ta, m-a frapat o poza in care bobocii erau spre maroniu roscat , ca si tijele lor. Nu erau asa verde crud , luminos , diafan,c a in poza Anastassiei. Poza era pe Hmf, de la un membru foarte serios. Am cautat si am gasit ca B renda Colvin are nuante rosietice la frunze de multe ori.scris negru pe alb, nu in poze! Nu se potrivea cu frumosul Anastassiei. Atunci am descarcat pozele ei, am marit detaliile, si le-am comparat. Unele se potrivesc, altele nu. Sau asa vad eu!
Deci, am o indoiala ca e Brenda Colvin. Mai am indoiala din cauza datei introducerii si din cauza parfumului.
 Anastassia cred ca ar fi mentionat parfumul, cred, nu stiu sigur.
In ceea ce priveste florile cautate de creatori, ma indoiesc sincer. Inainte de inflorire, tufele de trandafiri sunt selectionate dupa rezistenta la boli, forma tufelor, sanatate frunzis, vigoarea cresterilor. Prima selectie. Apoi urmeaza florile.
In ceea ce priveste indoiala mea, te rog sa crezi sincer ca nu am vrut sa scriu postari contra, ci doar sa imi expun neincrederea in determinare. Chiar si la Blush Rambler, am spus "cred". Deci nu am dorit o contrazicere, ci am spus ce cred eu. Am spus mereu cred, parerea mea, etc. Tocmai ca sa fiu bine inteleasa ca nu am nimic cu nimeni. Aici, pe topicul asta, ai vazut cate pareri au fost la un moment dat pentru trandafiri, ca sa le gasim numele-e asta? Nuuu, ca are moate, e alalalt, nu pare,c a e mai labartat...tot asa! Discutiile de genul asta, relaxat si cu argumente, sunt constructive.
Cat despre intrebarile naive, au fost cu zecile, s-a raspuns la ele in masura posibilitatilor, toti au loc aici, nimeni nu face forumul mai accesibil sau mai putin accesibil! Daca trei lunatici deschid un topic despre genealogie in lumea trandafirilor, sunt bineveniti! La fel ca multe alte topicuri, despre carnati, orhidee, compost sau cresterea gainilor. Au fost topicuri cu trei postari unde nu a participat aproape nimeni, nu deranjeaza! Pe de alta parte,  nu cred ca  , in afara de dorinta exprimata a lui Von de poze mai bune acolo unde se prezinta trandafirul ca soi, nu in alta parte, de inteles de altfel,nu cred ca a cenzurat cineva ceva! Eu nu! Era un membru pe forum, Penelopa, care facea poze neclare! Avea parca un talent teribil de a focaliza pe ..iarba din spatele florii! Si, am glumit cu ea, am ras, care e problema? Geodezia facea niste poze cu telefonul mici de nu vedeai nimic, si ce? Ne-am bucurat de bucuria ei, stiam cu totii ce inseamna prima floare, si ne-am bucurat!
Nu cred ca eu vreodata am avut o atitudine nepotrivita fatad e vreun membru, s-au l-am facut sa se simta inconfortabil!
Logged

einsteinitza

 • Moderator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 18415
 • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Din vechile gradini ale orasului
« Reply #376 on: April 01, 2014, 07:49:25 PM »

Tot bantuind sa ma lamuresc cu trandafirul asta, am gasit banuiesc, cine este trandafirul de dulceata al vecinului lui Nicol, pagina doi, primul din lista! Este Petite de Holande. Corespunde totul, floare, ghimpi, inclusiv frunzele alea cumva grasane, rotunde! Asa cred!
Logged

zamfira

 • Roza
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 625
Re: Din vechile gradini ale orasului
« Reply #377 on: June 06, 2015, 06:04:49 PM »

Zamfira, nu poti sa o rogi pe sora ta sa faca pozele putin mai clare, si sa faca si cateva detalii-frunza, boboc, plus, normal, povestea-unde e, cum arata, cat de mare....
Imi amintesc cum Sannamaria l-a cooptat si pe baiatul ei care s-a oferit voluntar si ne-a mai facut poze! Tu ai mobilizat sora! ;) :-bd

Sora mea mi-a trimis fotografiile cu trandafirul gasit de ea. Este intr-un sat in apropiere de Copsa Mica, iar femeia care il ingrijeste in gradina are 90 de ani. Nu isi aminteste de cand il are, dar fiica ei spune ca asa se stie, cu acest trandafir. Infloreste o singura data, in mai-iunie si are un miros care se simte de departe. Nu este urcator, ci tufa. Fata interna a petalelor este violeta, exteriorul este roz. Teoretic, poate fi inmultit prin butasi si prin drajonii pe care ii are la baza.
Atasez fotografiile.

A inflorit si la mine in gradina trandafirul primit de la sora mea si care apare in fotografiile de la pag 13 ale acestui topic. Fotografia este primita, asa ca nu pot sa dau alte detalii. Mi se pare minunat cu acea margine violacee a florii. Miroase foarte puternic, asa mi s-a spus.
Logged

einsteinitza

 • Moderator
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 18415
 • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Din vechile gradini ale orasului
« Reply #378 on: June 06, 2015, 06:43:05 PM »

Este foarte frumos si pare foarte sănătos. Poate încercam sa iii punem si nume. Mai ales ca o parte din cei de pe aici si- au mărit suniților colecțiile si poate chiar il recunosc.
Logged

zamfira

 • Roza
 • *****
 • Offline Offline
 • Posts: 625
Re: Din vechile gradini ale orasului
« Reply #379 on: June 06, 2015, 06:46:52 PM »

Da, in primavara cand am fost eu pe acolo era plin de paduchi. Le-am tras o stropeala. Acum vad ca si-a revenit, dar inca mai are. Imi pare rau ca nu voi prinde florile. Are inflorire unica.
 Interesant mi se pare ca florile din aceasta fotografie par complet diferite de cele pe care le-am postat la pagina 13 jos. Numai frunzele seamana. Sau poate acolo sa fi suferit de sete? Am si eu un trandafir aici, intre betoane si exact asa a curbat petalele in interior din cauza arsitei.
 
Logged
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16]   Go Up