Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]   Go Down

Author Topic: cultura ciupercilor  (Read 64464 times)

trandafira

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 998
  • Bucuresti
Re: cultura ciupercilor
« Reply #225 on: November 30, 2014, 12:10:38 PM »

Planta lui Dumnezeu - Ganoderma Lucidum

Ganoderma Lucidum este o specie de ciuperca populara in China si Japonia. Aceasta ciuperca este disponibila in mai multe culori, insa cea mai raspandita este ganoderma rosie. In medicina traditionala chineza, ganoderma este catalogata drept o planta superioara. Poarta si denumirea de "Regele miraculos al plantelor", sau "Ciuperca magica". Ganoderma se cultiva in special in China, Taiwan, Japonia si Coreea.
In China este cunoscuta sub numele de Lingzhi si inseamna "iarba potentei spirituale". Imparatii chinezi au denumit-o "planta tineretii", "planta lui Dumnezeu" sau "elixirul eternitatii". Ganoderma este de zece ori mai puternica decat ginsengul si contine peste 200 de elemente active, benefice pentru organismul uman.
Chinezii consumau ganoderma pentru proprietatile sale medicinale care imbunatateau capacitatea organismului de a se vindeca. Aceasta ciuperca minune a fost venerata de imparatii marilor dinastii chineze si japoneze, care o consumau cu ceaiuri tonice.
Ganoderma este o ciuperca medicinala care contine peste 200 de elemente active, benefice sanatatii. Are un continut mai redus de apa decat alte ciuperci. Este bogata in polizaharide, germaniu organic, adenozine si triterpenoide. Astfel, ganoderma intareste sistemul imunitar, echilibreaza nivelul glucidelor din organism si reduce colesterolul. Esenta ganodermica trateaza bolile de piele si ajuta la regenerarea si intinerirea tenului. De asemenea, ganoderma este si o sursa importanta de antioxidanti.
Ganoderma actioneaza asupra corpului uman in cinci etape. Este cunoscuta ca maestru al eliminarii toxinelor si mentine functiile corpului in stare perfecta de sanatate. In primele 10 de zile ale consumului de ganoderma, aceasta ciuperca ajuta la depistarea bolilor si toxinelor din corp. In aceasta perioada, ganoderma regleaza functiile organismului.
Dupa perioada de evaluare a starii de sanatate, ganoderma ajuta la detoxifierea si purificarea organismului. Datorita capacitatii sale de eliminare a excesului de acid uric si lactic, colesterol si depozite de grasime, ganoderma ajuta la procesul de regenerare a corpului. Perioada de detoxifiere dureaza in jur de o saptamana, insa se poate prelungi chiar si pana la 30 de saptamani.
Cea de-a treia etapa a actiunii ganodermei asupra organismului este cea de reglare. Aceasta etapa reprezinta inceputul procesului de insanatosire a oraganismului. Cea de-a patra etapa este destinata recuperarii fizice. Ciuperca continua sa actioneze asupra zonelor cu probleme. In aceasta etapa, organismul este fortificat. Reintinerirea este ultima etapa a consumului de ganoderma. Acum organismul isi mentine un nivel optim de functionare. Proprietati curative
Printre principalele proprietati se regasesc:
proprietati anti-anging, fortifica sistemul imunitar, eficienta in lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer, ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor coronariene,  imbunatateste circulatia sanguina, utila in detoxifierea organismului si refacerea celulara, proprietati anti-oxidante ce ajuta la mentinerea metabolismului, previne degenerarea tesuturilor protejand astfel organismul de o serie de boli, protejeaza si regleaza o serie de organe, precum ficatul si intestinele,  este indicata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, nu are efecte adverse in cazul utilizarii pe perioade indelungate.
Logged
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]   Go Up